Ramon Ouwehand Fysiotherapeut

Afgestudeerd aan de Hogeschool te Rotterdam in 2014.
Werkzaam bij Fysio Zande per 1 juli 2014

Aangesloten bij ParkinsonNet , DystonieNet en Covid-19 netwerk.
Coördinator extra activiteiten voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Contact voor wetenschappelijk onderzoek dystonie.

Cursussen:
COPD
Parkinsonnet
Shockwave

Toen ik startte bij Fysiotherapie Zande zag ik direct veel mensen met de ziekte van Parkinson.
Mijn interesse in deze aandoening en het gehele proces er omheen vind ik erg interessant en uitdagend. Door een goede anamnese, vragenlijsten en testen probeer ik de probleemgebieden zo goed mogelijk in kaart te brengen en waar nodig doorverwijzen naar andere disciplines.
Het opstellen van een persoonlijk doel mag niet ontbreken in het behandelplan. Zeker bij de ziekte van Parkinson en MS zijn er nog vele doelen te behalen, ondanks de vele beperkingen. In mijn therapie probeer ik mensen zoveel mogelijk bewegingsvormen aan te bieden, denk hierbij aan boksen, tafeltennissen, yoga en andere bal en spelvormen.

Verder zie ik veel mensen die weer willen gaan sporten, niet weten waar ze moeten beginnen met sporten, willen afvallen of mensen die conditioneel beter willen worden. Dit doe ik in groepsverband of 1 op 1 trainingen. Hierbij pas ik mijn kennis als leefstijlcoach en cursussen in inspanningsfysiologie/ trainingsleer graag toe. Om mensen te laten inzien wat bepaalde inspanning met je doet of kan doen, maak ik graag gebruik van een inspanningstest, hartslagband en horloge. Zo kan ik mensen nog beter trainen en sturen in mijn trainingen of behandelingen.

Ook begeleid ik mensen met Long Covid , waarbij er samenwerking is binnen het Covid Netwerk in de regio.

Start typing and press Enter to search